четвер, 16 січня 2020 р.

А що ж таке BMX?

BMX — вид велосипедів, що був вперше згаданий у 60-х роках ХХ-сторіччя в Нідерландах, коли було опубліковано фото дітей, які влаштували перегони на своїх маленьких велосипедах, але надалі вся його історія пов'язана з США. Спочатку розроблявся як імітація мотоциклу для мотокросу для участі у перегонах на земельних трасах , але згодом набув насамперед значення як знаряддя для виконання трюків, не втрачаючи попереднього.

Цей тип велосипедів характеризується маленькими розмірами коліс (діаметр від 16 до 24 дюймів, найпоширеніший розмір — 20 дюймів, він вважається стандартом для ВМХ), маленькою, але дуже міцною рамою, широким кермом, відносно невеликою вагою та хорошим легким керуванням й маневреністю. Перші зразки важили приблизно 20 кг, але з розвитком технологій вага зменшилась майже удвічі. Вага сучасного байку може сягати 7-ми кг, але типовою вважається вага 10-15 кг

За 50 років розвитку ВМХ сформувалося 6 самостійних видів і одного, який об'єднує 5 з них разом. Розділення на стилі формувались опираючись на технічну базу велосипедів, стиль катання (насамперед, набір трюків), додатково використовуване знаряддя та навколишнє середовище: Street, Park, Vert, Dirt, Flatland, Cross, Freestyle . Людей, що катаються на BMX називають райдерами!





Магазини для підбору якісних BMX деталей





Немає коментарів:

Дописати коментар